YOGALESSEN

Een bloem hoeft niets te doen om nuttig te zijn, hij hoeft alleen maar bloem te zijn. Dat is genoeg.
Een enkel waarachtig mens is voldoende om de hele wereld blij te maken. Thich Nhat Hanh

Hatha yoga

De klassieke vorm van yoga waarin een evenwicht tussen inspanning en ontspanning centraal staat. In een hatha yogales wisselen dynamische en verstilde houdingen elkaar af. Er wordt geoefend vanuit een naar binnen gerichte aandacht. Door deze rustige, meditatieve houding is er ruimte om waar te nemen en te ontspannen in wat zich van binnen voordoet. Fysieke en mentale grenzen worden op een zachte manier opgezocht en verruimd, wat zorgt voor een groter, innerlijk draagvermogen en meer vitaliteit.

 

hatha yoga oss

Rustige hatha yoga

Tijdens de lessen word je de gelegenheid gegeven iets te ervaren van de stilte in jezelf, van de ruimte in en om je heen. In de lessen ligt bij de uitvoering van de asana’s (yogahoudingen) het accent op het ervaren van de adem, het voelen van wat er gaande is in jou en het bewustzijn van de gedachten die mogelijk voorbij komen. Ook wordt er regelmatig een bruggetje geslagen naar het dagelijks leven; ‘iets van yoga’ kan dan soms plotseling even voelbaar zijn tijdens momenten buiten de les’.

 

lichtendlinzichthatha yoga oss

mindfulness-yoga

Yin Yang Yoga

In deze les worden zowel houdingen worden aangeboden waarbij je spierkracht en flexibileit ontwikkelt, als ook yin yoga houdingen waarin loslaten en overgave leiden tot een diepe ontspanning.

Yin yoga

Yin yoga is een rustige, meditatieve yogavorm waarbij je gedurende lange tijd in één houding blijft. Door het lang aanhouden van de houdingen kunnen lichaam en geest zich op een diep nivo openen en blokkades opgeheven worden. Yin yoga werkt in op de diepere lagen van het lichaam zoals de gewrichten, het bindweefsel en de meridianen. Yin yoga brengt balans en kalmeert de geest.

yin1

intensieveyoga1

Dynamische Hatha Yoga

Fysiek krachtige en uitdagende variant waarbij verschillende houdingen elkaar afwisselen met verdieping in inspannende houdingen. Grenzen worden op een intensieve maar wel bewuste manier opgezocht en verruimd.
De nadruk van de lessen ligt in het uitvoeren van de individuele houdingen; het zijn actieve lessen, gericht op het vergroten van de flexibiliteit en het opbouwen van kracht in het lichaam. Door de uitvoering van de houdingen hef je spanningen op in het lichaam, laat je de energie weer stromen, en maak je het lichaam sterker en flexibeler.

Klankreis

Een uurtje waarin je helemaal niets hoeft te doen dan alleen maar te ontspannen en ontvangen. Liggend onder een dekentje, helende energieën te ontvangen en je te wentelen in liefde en zachtheid.

ontspannen-en-ontvangen