Judith Zieltjens

Ruim 10 jaar geleden startte Judith Zieltjens (1978), na het beoefenen van allerlei andere sporten, met zowel salsadansen als yoga. Het ene energiek en dynamisch, het andere kalm en rustgevend.
Ik ontdekte dat yoga eigenlijk altijd kan, ook al ben je moe, heb je pijn of geen zin, yoga is voor mij nooit een belemmering geweest. Deze constatering maakte dat ik steeds meer geïnteresseerd raakte voor het begrip ‘yoga’ en daar startte voor mij een geheel nieuwe (yoga)ontdekkingsreis.

Ik heb yoga-festivals bezocht om de verschillende soorten yoga uit te proberen, heb lessen gevolgd bij verschillende yoga-centra, leren mediteren, boeken gelezen en ook in een 8-weekse mindfullness training kennis gemaakt met ‘met aandacht’ dingen doen (of juist niet), gebaseerd op het boeddhisme.

Pas toen ik in aanraking kwam met een meer intensieve vorm van hatha yoga kwam ik weer tot het besef dat ik me prettig voel bij een combinatie van energie en dynamiek, maar ook kalmte en rust, wat voor mij allemaal aanwezig is in deze dynamische hatha yoga … voor mij de betekenis van ‘Stilte in Beweging’.
Ik heb de yogaopleiding van Ron van der Post in Nijmegen gevolgd, waarbij filosofie en meditatie net zoveel aandacht kregen als de asana’s (houdingen). De combinatie van fysiek bezig zijn met de yogafilosofie brengen voor mij de verbinding met spiritualiteit: ik kan nu mijn fysieke en innerlijke ervaring samenbrengen wat ik zo’n mooie manier vind om jezelf en het leven te leren kennen!

Naast het intensieve kwam ook de behoefte aan een stukje zachtheid en mildheid naar voren in een fysiek lastige periode voor mij. Om die reden heb ik ook de yin yoga opleiding gedaan bij de Arhantha Yoga Ashram en geniet ik zeer regelmatig van deze meer restoratieve manier van ontspannen!

Naast de vele lessen die ik geef, maak ik ruimte voor mijn eigen proces door het volgen van diverse yoga workshops en neem ik minimaal 1x per jaar deel aan een intensieve yoga- en stilte retraite.
En ja, ik vind het nog steeds: yoga kan altijd! Mijn ochtend begint met mediteren en een serie asana’s voordat ik aan mijn drukke en hectische werkdagen begin. En yoga kan zelfs op je werk, in het vliegtuig, aan de afgrond van de Grand Canyon of op het strand.

CV Yogascholing Judith Zieltjens

 

 

Wat je ten diepste bent is datgene wat permanent is;
het stille bewustzijn waarin gedachten
en gevoelens opkomen en weer verdwijnen. Erik van Zuydam.