Fijn dat je wil weten welke relatie FiTNEZZplaza heeft met het yogacentrum YOGAplaza Oss.

Samenwerking met FiTNEZZplaza

FiTNEZZplaza is het sportcentrum in Oss waar je jouw sportactiviteiten het langste volhoud. Sporten is namelijk belangrijk voor ieder mens en dier. Bewegen is medicijn, zoals je ook in ons logo terug kunt vinden. Maar sporten is maar een klein onderdeel van het hebben van een goede leefstijl. Samenzijn, positief in het leven staan, een doel hebben en een gezonde voeding, zijn even goed elementen die niet in jouw leefstijl mogen ontbreken. Wat ook niet mag ontbreken is herstel en rust. Innerlijke rust. Rust die komt vanuit jezelf. De filosifie en het praktiseren van Yoga (waarbij Meditatie een zeer belangrijk onderdeel is), helpen je om ook deze innerlijke rust te vinden en de voordelen daaruit voor je zelf te ervaren. Leren en ontwikkelen is goed, maar je wordt pas wijs wanneer je ook ervaren bent (S.N. Goenka).

FiTNEZZplaza leert ook van de wetenschap. Er bestaan vele onderzoeken over de hele wereld die bewijzen dat naast sporten, het beoefenen van yoga en meditatie de bouwstenen van je lichamelijk bestaan (ook wel biochemie genoemd) gezond maken en houden. In 2009 is bijvoorbeeld de nobelprijs gegeven aan drie onderzoekers, Elizabeth Blackburn, Jack Szostak en Carol Greider. Zij ontdekten waarom de uiteinden van de chromosomen (Telomeren) slijten en welk verband dat heeft met veroudering en kanker. Meditatie heeft significante invloed op het terugdringen van chronische stress. En chronische stress heeft indirect invloed op de ontwikkeling van de Telomeren (Pierre Capel). Dus de levensduur van de cellen in jouw lichaam kunnen door meditatie worden verlengd en door het beoefenen van yoga worden voorzien van nieuwe energie.

Citaat uit een interview dat de Volkskrant had in 2010 met Elizabeth Blackburn: ‘Telomeren blijken niet onvermijdelijk te slijten. U heeft ontdekt dat je het proces kunt afremmen of zelfs omkeren. Dat opent de weg naar preventie van ouderdomsziekten en langer leven. Je kunt telomeren verlengen met lifestyle-interventies, zoals een combinatie van gezond eten, lichaamsbeweging en meditatie. Dat werkt al binnen drie maanden.’ FiTNEZZplaza gelooft dus dat Yoga en Meditatie een even groot aandeel moeten hebben in het leefritme van de mens als Sporten, Gezonde Voeding, etc. En wij willen jou daarbij, naast het faciliteren van een passend programma, helpen je hierin verder te ontwikkelen en bekwamen.

Waarom de koppeling met YOGAplaza Oss?

Het is op ons pad gekomen, aldus Milton van Haren (meditatiedocent). Onze Meditatie, Hatha- en Yin-Yoga docent Judith Zieltjens werkt ook bij YOGAplaza Oss samen met Mireille, de oprichtster van het Yogacentrum. Wij waren al langere tijd in contact met elkaar. In de ontwikkeling van het ‘Body & Mind’ programma bij FiTNEZZplaza afgelopen jaren hebben Judith en Milton veel met elkaar samengewerkt. Hierdoor staan er inmiddels 18 hatha, yin- en clubyogalessen, pilates en meditatielessen op het programma binnen het sportcentrum. Dit gaf Mireille het vertrouwen dat ook het yogacentrum bij hen in goede handen is. De ambitie van Milton is om de inwoners van Oss te helpen met een gezonde leefstijl. En met een gezonde leefstijl bedoelen we activiteiten rondom zowel lichaam als geest (body en mind)! Dat is niet alleen de trend in heel Nederland (en de rest van de wereld), maar wordt ook gedragen door de wetenschap. Voor Judith en Milton geeft de overname van het yogacentrum de mogelijkheid om de volgende stap in dit hele proces voort te zetten. Het geeft ons de mogelijkheid om te groeien en Yoga en Meditatie een onmisbare plek te geven in de Osse maatschappij.

Judith en Milton trekken de kar om, samen met de Yoga-docenten en het team FiTNEZZplaza, van het Yogacentrum een mooie thuishaven te maken voor alle Ossenaren die zich willen bekwamen in het vinden van innerlijke rust.

Wil je een proefles meedoen? Aanmelden kan hier. Of je mag bellen naar 0412 – 64 37 00. Of kom naar de balie van FiTNEZZplaza, Euterpelaan 3a Oss.

Wil je direct inschrijven voor een abonnement, klik dan hier.

Wij wensen je een mooie ontdekkingsreis naar jezelf. En zien je graag op de locatie YOGAplaza Oss, Wethouder van Eschsstraat 177 te Oss.

Namasté Judith en Milton

Alles wat volledig wordt aanvaard brengt je naar de vrede,
ook de aanvaarding dat je niet kunt aanvaarden,
dat je je verzet. Nin Sheng